Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Beggar's Blues Diary : « μας διατηρεί σε εγρήγορση ο …..δρόμος, και η ανταπόκριση του κόσμου»


Info : Η μπάντα δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2008. Τα ιδρυτικά μέλη είναι οι Γιάννης Πασσάς και Νίκος ‘Chili’ οι οποίοι συνυπήρχαν και σε προηγούμενα μουσικά σχήματα. Οι “Beggar’s Blues Diary” έχουν σαν στόχο την αναβίωση του γνήσιου ροκ με επιρροές από τις δεκαετίες του ‘70, του ‘80 και του ’90. Κομμάτια διασκευασμένα με μεράκι και σεβασμό στους δημιουργούς τους περιέχονται στο ρεπερτόριο τους, όπως επίσης και τραγούδια από τις δύο δισκογραφικές τους δουλειές «Pavement Stories» και «Back to Basics». Το ντεμπούτο τους album με τίτλο «Pavement Stories» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2009 από την δισκογραφική εταιρεία Modal Records. Φέτος κυκλοφόρησαν το επιτυχημένο «The Truth» από όπου ξεχώρισε το υπέροχο «not my war»  ..Τον περισσότερο καιρό οι BEGGAR’S BLUES DIARY βρίσκονται σε περιοδεία , μόνο φέτος έχουν  ξεπεράσει τις 80 live εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Πριν από μερικές ημέρες και ύστερα  από 12.593 χιλιόμετρα on the road  το rock τρίο πάρκαρε το βαν του έξω από το Havana club (ex-jazzrock) και μας χάρισε μια υπέροχη βραδιά με καθαρόαιμο  rock n roll.



               Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ

ΕΡ: Beggar's Blues Diary …… πως εμπνεύστηκες   αυτό τον ευρηματικό τίτλο για το συγκρότημα ;

ΑΠ: Σε αντίθεση με ότι θα φανταζόταν κανείς, το blues ημερολόγιο του ζητιάνου (αν αυτός έγραφε ένα) θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον γιατί μάλλον θα περιέγραφε την μπλε πραγματικότητα που παρατηρεί ο ζητιάνος σε όλους εμάς που περνάμε αδιάφορα από μπροστά του και όχι την δική του δύσκολη πραγματικότητα. Ο τίτλος λοιπόν είναι αλληγορικός.

ΕΡ: Μέσα  σε  πέντε χρόνια έχετε καταφέρει σημαντικά πράγματα , τρεις προσωπικές δουλειές  που ξεχώρισαν  και αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις , νομίζω τον περισσότερο καιρό  βρίσκεστε  on the road  παρά στα σπίτια σας !!!!

ΑΠ: Αυτό είναι αλήθεια σε ότι αφορά τις περιοδείες ιδιαίτερα τα τελευταία 2 χρόνια, όπου έχουμε ξεπεράσει τις 160-170 εμφανίσεις σε όλο το πανελλήνιο και στην Κύπρο. Σε ότι αφορά την δισκογραφία έχουμε παρουσιάσει 2 full length album από το 2010 μέχρι σήμερα ενώ σε μερικούς μήνες κυκλοφορεί το τρίτο μας full length album. Πράγματι παραγωγικά είναι πολύ ιδιαίτερο να έχεις κάνει 3 album σε τριάμισι χρόνια αλλά μάλλον μας διατηρεί σε εγρήγορση ο δρόμος, η ανταπόκριση του κόσμου και η μεταξύ μας χημεία.

ΕΡ: Μετά το τέλος  των σπουδών σου στη Μεγάλη Βρετανία αποφάσισες  να  ασχοληθείς πιο ενεργά με την μουσική ;

ΑΠ: Η 5ετής παραμονή μου στην Αγγλία συνετέλεσε πραγματικά στο να ξυπνήσει αυτή η φλόγα ξανά, αλλά η πλήρης επαγγελματική ενασχόληση μου έγινε αρκετά χρόνια αργότερα το 2008.

ΕΡ: Ποιες ήταν οι πρώτες μουσικές επιρροές σου; 

ΑΠ: Beatles, Supertramp,  και Wishbone Ash.
 
 


ΕΡ: Ποιον καλλιτέχνη θαύμαζες  περισσότερο και θα ήθελες να τον μοιάσεις; 

ΑΠ: Δεν θα ήθελα να μοιάσω σε κανέναν, αλλά από πολύ μικρός θαύμαζα ανθρώπους σαν τον John Lennon, τον Jimmy Page και τον Rorry Gallagher.

ΕΡ: Ακούγοντας την φωνή σου λίγο πιο προσεκτικά  νομίζω πως μοιάζει με αυτήν του John Cougar Mellencamp …… έχω λάθος ; 

ΑΠ: Είναι κάτι που δεν  το είχα σκεφτεί ποτέ μέχρι σήμερα, αλλά τώρα που το σκέφτομαι, σε στιγμές ίσως.

ΕΡ: Σας γνώρισα μέσα από το επιτυχημένο κατά γενική ομολογία άλμπουμ σας «The Truth» που περιλαμβάνει αυθεντικές  ροκ  συνθέσεις  και το έχετε κυκλοφορήσει σε βινύλιο , σημαίνει κάτι αυτό;

ΑΠ: Σημαίνει ότι είμαστε λάτρες του βινυλίου, θα θέλαμε και το πρώτο μας album το "Back to basics..." να το βγάζαμε σε βινύλιο απλά στο "Truth" είχαμε την οικονομική δυνατότητα να το κάνουμε και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε έτσι. Εκτιμώντας τον ρομαντισμό που έχει το βινύλιο σαν προϊόν και την ηχητική του ανωτερότητα ελπίζουμε να συμβάλουμε στην γνωστοποίησή του στις νεότερες γενιές.

 

 ΕΡ: Περιμένατε ότι το  άλμπουμ σας “The truth”  θα είχε  τόσο μεγάλη  απήχηση στο κόσμο ;


ΑΠ: Το ελπίζαμε σίγουρα, αλλά σίγουρα δεν το περιμέναμε.

ΕΡ: Οι δισκογραφικές σας δουλειές έχουν κυκλοφορήσει και στο εξωτερικό; 

ΑΠ: Όχι απ' όσο γνωρίζουμε. Με εξαίρεση τα social media και την δυνατότητα να αγοραστεί η δουλειά μας σε ηλεκτρονική μορφή (itunes, bandcamp) παγκοσμίως δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια επίσημη διανομή στο εξωτερικό .

ΕΡ: Αν σου έλεγα να επιλέξεις την κορυφαία στιγμή του συγκροτήματος μέχρι σήμερα ποια θα ήταν  αυτή;

ΑΠ: Η επόμενη.

ΕΡ: Υπάρχουν  ήχοι  που τους κουβαλάς μέσα σου και θα ήθελες να τους κανείς μουσική;

ΑΠ: Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, γράφω ένα τραγούδι.

ΕΡ: Υφίσταται σήμερα ελληνική ροκ σκηνή και αν ναι πως την  κρίνεις ;

ΑΠ: Σαφέστατα υφίσταται, με αξιοπρεπείς εκπροσώπους σε διάφορα είδη ή μορφές της ροκ. Αυτό αποδεικνύεται πολύ συχνά τόσο εκτός όσο και εντός των συνόρων από πλειάδα αγγλόφωνων ελληνικών μπαντών.

ΕΡ: Η οικονομική κρίση  σίγουρα  έχει επηρεάσει τη  μουσική βιομηχανία  και τις ζωντανές εμφανίσεις των καλλιτεχνών, που βλέπεις να οδηγεί το πράγμα;

ΑΠ: Θα επιβιώσουμε λιγότεροι στο μέλλον. Πράγματι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη και δεν μπορώ να δω βελτίωση εφόσον ο κόσμος που στηρίζει τη μουσική (οικονομικά) περνάει τόσο δύσκολες στιγμές παγκοσμίως. Επίσης θα πρέπει κάποιοι άνθρωποι του μουσικού κόσμου να μάθουν να ζουν με πιο γήινες αμοιβές.
 
 
ΕΡ: Θα περιμένουμε μέσα στο 2014 καινούργια δισκογραφική δουλειά ;

ΑΠ: Όπως απαντήσαμε προηγουμένως το τρίτο μας album με τίτλο "Desperate Rock 'n' Roll" θα κυκλοφορήσει εντός του πρώτου τετραμήνου της επόμενης χρονιάς.

ΕΡ: Ποια πράγματα σου προσφέρουν απόλαυση στον ελεύθερο χρόνο σου όταν δεν ασχολείσαι με το συγκρότημα 

ΑΠ: Τα μηχανοκίνητα σπορ και τα ζώα μου.

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την κουβέντα που είχαμε και να ευχηθώ σύντομα  οι « Beggar's Blues Diary» να γεμίζουν και τις μεγάλες αρένες γιατί πραγματικά το αξίζετε  


Ευχαριστούμε πάρα πολύ


*Ο στάθης χαρπαντίδης  (www.harpasblog.blogspot.com) συνομίλησε  με τους “Beggar's Blues Diary”
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου