Broadway - New York : Η Jane Fonta μας «υπογράφει» επάνω στο πρόγραμμα της παράστασης ……

Welcome to my blog
“ Το ταξίδι , όπως και η αγάπη , εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.” Alain de Botton Ελβετός συγγραφέας

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Νίκος Ντουνούσης (κιθαρίστας , πρώην μέλος των “Blues Wire” και δημιουργός των “Nick and the Backbone” ) : « Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν πάντα ταγμένοι σε αυτό το είδος μουσικής και αυτό έφερε και τα υπόλοιπα »



Info :  Ο Νίκος Ντουνούσης  πρωτοασχολήθηκε με τη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του 70. Με φίλους από το σχολείο ιδρύει το συγκρότημα GHETTO που κινείται στο χώρο της καθαρά ανεξάρτητης rock n roll σκηνής. Το 1983-84 συνεργάζεται με τους BLUES GANG και το 1985 γίνεται βασικό τους μέλος. Το 1985 η μπάντα ηχογραφεί το δεύτερο και τρίτο άλμπουμ της “On a second thought” και “Five Live” και μετονομάζεται σε Blues Wire. Οι Blues Wire  θα στηρίξουν για πολλά χρόνια τους δύο βασικούς χώρους ζωντανής μουσικής της Θεσσαλονίκης: το Παραρλάμα ‘86-’90 και το Μύλο ‘91-‘96. Συνεχίζουν την πορεία τους με μία μεγάλη δισκογραφία, συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή σε Blues Φεστιβάλ της Ευρώπης, έως το 1995, όταν ο Νίκος αποχωρεί, για να συστήσει το προσωπικό τρίο NICK and the BACKBONE με τους Γιώργο Αθανασιάδη και Γιώργο Παπάζογλου, συνεργάτες από την εποχή των GHETTO. Η κιθαριστική του δεινότητα έχει κατά πολλούς «ξεφύγει» από τα ελληνικά δεδομένα, γεγονός που καθιστά την δημιουργία του προσωπικού του group απόλυτα αναμενόμενη στα ακροατήρια του σύγχρονου rock-blues.  Το πλούσιο ήδη προσωπικό υλικό του Νίκου Ντουνούση, διοχετεύεται στο νέο συγκρότημα μαζί με διασκευές από θρυλικούς κιθαρίστες, όπως ο STEVΙE RAY VAUGHAN , ο ALBERT KING , ο ALBERT COLLINS, ο LONNIE  MACK,  ο ERIC CLAPTON  και ο JIMMY HENDRIX, που αποκτούν σάρκα και οστά στα χέρια του Νίκου και την «ηχητικά» εκρηκτική σφραγίδα των BACKBONE. Κατά καιρούς οι NICK and the BACKBONE έχουν πραγματοποιήσει συνεργασίες με κορυφαία ονόματα του blues όπως  o   Nick Gravenites, o Louisiana Red, ο Johnny Nicolas,  η Nelly Travis,  ο Phil Guy και η Dolores Scott.

 
                                
                                    Η  ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ

ΕΡ: Νίκος Ντουνούσης  πρώην μέλος των “Blues Gang” μετέπειτα των “Blues Wire” , και νυν  δημιουργός των “Nick and the Backbone” πόσα χρόνια κλείνουμε Νίκο ….on the road

ΑΠ : Ε, νομίζω καμιά 30αριά τουλάχιστον.

ΕΡ: Έχεις χαρακτηριστεί δικαίως ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες blues στην Ελλάδα , θεωρώ πως η συμβολή σου ήταν καθοριστική στη διαμόρφωση της Ελληνικής rock-blues μουσικής σκηνής , στην ουσία εσύ μαζί με τον Ηλία Ζάικο μας μάθατε να ακούμε το ρύθμ εν μπλουζ....

ΑΠ:  Νά’σαι καλά. Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν πάντα ταγμένοι σε αυτό το είδος μουσικής  και αυτό έφερε και τα υπόλοιπα.

ΕΡ: Αναπολείς τα χρόνια του …. «Παραρλάμα»? (ιστορικός συναυλιακός χώρος της Θεσσαλονίκης την δεκαετία του ΄80) τότε ήταν θυμάμαι η μοναδική σκηνή στην χώρα όπου μπορούσες να ακούσεις ρύθμ εν μπλουζ.

ΑΠ: Αναπολώ τα πάντα , αλλά ακόμη και αυτά που ζω σήμερα , η ζωή μου ήταν πάντα γεμάτη μουσική και προσωπικά δεν έχω παράπονα. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που ακόμη και μετά 30 χρόνια εξακολουθώ να ασχολούμαι με αυτά που  αγαπάω .

ΕΡ: Υπάρχουν ήχοι που κουβαλάς μέσα σου, ποιος μουσικός θεωρείς ότι επηρέασε περισσότερο την καριέρα σου ;

ΑΠ: Είναι μεγάλη η λίστα ,αλλά σαφώς  οι αστέρες του RockBlues παγκόσμια έχουν την πρωτιά. HendrixClaptonWinterVaughan κλπ.

ΕΡ:   Δεν σε «βάφτισε» χωρίς λόγο ο αδικοχαμένος Lousiana Red σαν «SRV JUNIOR», υιοθέτησες περίφημα την καθαριστική τεχνική αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη , αν ζούσε σήμερα ο Stevie Ray Vaughan και τον συναντούσες τι θα του έλεγες;

ΑΠ: Θα προτιμούσα να του έπαιζα !!! Let the music do the talking.

ΕΡ: Έχεις στο ενεργητικό σου πολλές συνεργασίες με σημαντικά ονόματα της διεθνούς Blues σκηνής , να θυμηθώ τον Louisiana Red , τον Johnny Nicolas, τη Nelly Travis, την Dolores Scott από το Σικάγο , τον Nick Gravenites και τον Phil Guy , ποια θεωρείς ότι είναι η κορυφαία σου;

ΑΠ: Νομίζω ο John Hammond και φυσικά ο Nick Gravenites.

ΕΡ: Δισκογραφικά που βρίσκονται σήμερα οι “Nick and the Backbone” να περιμένουμε κάποια νέα δουλειά;

ΑΠ: Για να είμαστε κάπου δισκογραφικά θα πρέπει κατ’ αρχήν να υπάρχει δισκογραφία για αυτά τα είδη , εδώ τουλάχιστον που ζούμε  οπότε λογικά .......άλλη ερώτηση.

ΕΡ: Θα ήθελα να μου μιλήσεις για τις εμφανίσεις σας στην Μεγάλη Βρετάνια πως πρόεκυψαν ;

ΑΠ: Από φίλους βασικά, ερασιτέχνες κατά κύριο λόγο. Μας είδαν εδώ να παίζουμε και κατάφεραν να οργανώσουν μια σειρά από εμφανίσεις σε μικρά κλαμπ, που όμως ήταν  στο στυλ μας και περάσαμε υπέροχα . Εκπληκτικό κοινό.

ΕΡ: Μέχρι τα Σκόπια έφτασε η χάρη σου Νίκο, έμαθες τους Σκοπιανούς να ακούν blues μουσική ;

ΑΠ: Κατ ΄αρχήν  η χάρη μου έφτασε και μέχρι την Νορβηγία. Πάντως  οι Σκοπιανοί δεν χρειάζονται κανένα να τους μάθει το blues. Ξέρουν πολύ περισσότερα από ότι φαντάζεσαι. Άλλωστε μιλάμε και για την πρώην Γιουγκοσλαβία με μεγάλη κουλτούρα πίσω της.

ΕΡ: Οι εμφανίσεις σου με τους “Blues Wire” στο «Παλιό Ωδείο» της Καβάλας έχουν μείνει ιστορικές .

ΑΠ: Πολύ χαίρομαι ,γιατί ήταν μια εκπληκτική περίοδος για μας τότε , μέσα από αυτό το μαγαζί  αγαπήσαμε πραγματικά αυτή την πόλη. Αξέχαστες στιγμές ,με αξέχαστους ανθρώπους.

ΕΡ: Ποια πράγματα σου προσφέρουν απόλαυση στον ελεύθερο χρόνο σου ; ή μάλλον να το θέσω αλλιώς όταν δεν παίζεις μουσική με τι σου αρέσει να ασχολείσαι; 

ΑΠ: Με το γυιό  μου  ως  επί το πλείστον και μετά τι Άλο? Με την κιθάρα μου. Χε ,χε !!!!

ΕΡ: Στην Καβάλα έχουμε να σε δούμε πολύ καιρό σχεδιάζεις καμιά εμφάνιση σου; 

ΑΠ: Ερχόμαστε αυτή την Τετάρτη με τον Ηλία Ζάικο στο  «Μικρό νησί»

ΕΡ: Τα δυο κορυφαία ονόματα του ρύθμ εν μπλουζ στην Ελλάδα  ο Ν Ντουνούσης και ο Η Ζάικος ξανασμίγουν πάλι μαζί on stage ; 

ΑΠ:  Βασικά ,δεν είναι η  πρώτη φορά .Έχουμε ξαναβρεθεί σε αρκετές εμφανίσεις μαζί ,αλλά αυτή τη φορά το πήραμε λίγο πιο ζεστά , άλλωστε η συνεργασία είναι πλέον «αιώνια» οπότε γιατί να μην το μοιραστούμε και με τον κόσμο. Τιμή μου πάντα ,να παίζω με τον Ηλία . 

ΕΡ: Πόσα χρόνια έχουν περάσει Νίκο μετά την αποχώρηση σου από τους Blues Wire ;

ΑΠ:    17 ? : - )

ΕΡ: Αλήθεια τι θα μας παρουσιάσετε αυτή τη φορά ; 

ΑΠ:  Όλα γύρω από το blues είναι σε μια πιο ακουστική  φόρμα ,μια και είμαστε ντουέτο  αυτή την φορά. Από παραδοσιακά μέχρι τα πιο «φρέσκα».

ΕΡ: Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε αυτή την συνεργασία των B.I.G (Blues in Greece) Brothers ……

ΑΠ : Θα είναι μεγάλη μας χαρά , θα τα πούμε  Στάθη  στο live  


*ο στάθης  χαρπαντίδης   συνομίλησε με τον Νίκο  Ντουνούση
 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου